Beeld © ANP

Mariah Carey heeft tijdens lockdown nieuwe muziek gemaakt

17 september 2022 01:40

Mariah Carey (53) heeft niet stilgezeten tijdens de coronapandemie. De zangeres heeft in haar Butterfly Lounge-studio een remake gemaakt van haar hit uit 2006 'We Belong Together'. Ook heeft ze genoeg nieuwe tracks liggen om er een album van te maken, zo vertelt ze in een podcast van het blad 'Rolling Stone'.

"Het gaf me de kans om weer de studio in te gaan en me strikt op muziek te concentreren"

"Het gaat om drie of vier verschillende dingen", zo vertelt Mariah over haar arbeid tijdens de lockdowns. "Een daarvan is een project waar ik bijna klaar mee ben. Er moeten alleen wat vocale aanpassingen worden gedaan." Ook heeft ze plannen voor een documentaire en een thema-album. "Het is iets dat mensen me al jaren vragen om te doen", zo vertelt ze. Welk thema ze kiest en hoe ze het album wil opbouwen, houdt ze voorlopig nog voor zichzelf. "Maar ik heb er heel veel zin in."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mariah Carey zet Meghan Markle op haar plek: 'Je hebt soms diva-momenten'

Qua stem zit het wel goed met Mariah, vindt ze zelf. De rust die ze door de coronapandemie moest nemen heeft haar stembanden goed gedaan. Dat ze niet hoefde te reizen en alles hoefde te geven tijdens optredens was niet alleen goed voor haar stem; ook haar lichaam en gemoedsrust vaarden er wel bij. "Het gaf me de kans om weer de studio in te gaan en me strikt op muziek te concentreren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederlandse fotografe zei nee tegen Mariah Carey en Ariana Grande

Mariah vond tijdens de lockdown ook de verloren gewaande opnamen terug van haar alt-rockalbum Someone's Ugly Daughter. Tot haar verbazing zijn de opnamen nog goed. Het gaat om opnamen waarbij zij zelf de zangpartijen heeft ingezongen. Op het album uit 1995, dat werd uitgebracht onder de bandnaam Chick, verzorgde haar vriendin Clarissa Dane de zangpartijen. Mariah is nu van plan om de tracks die zij heeft ingezongen alsnog uit te brengen, vertelde ze aan Rolling Stone.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mariah Carey aangeklaagd voor plagiaat All I Want For Christmas Is You

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!