Red Hot Chili Peppers Beeld © ANP

Red Hot Chili Peppers eert Eddie Van Halen met nieuwste single

23 september 2022 10:55

De Red Hot Chili Peppers dragen hun nieuwste single op aan de in 2020 overleden rockgitarist Eddie Van Halen. Het nummer genaamd 'Eddie' verschijnt op het komende dubbelalbum 'Return of the Dream Canteen'.

"Soms realiseren we ons niet hoeveel invloed iemand op ons heeft totdat ze sterven"

"Soms realiseren we ons niet hoeveel invloed iemand op ons heeft en hoe verbonden we met artiesten zijn totdat ze sterven", laat frontman Anthony Kiedis weten in een verklaring. "Eddie Van Halen was uniek in zijn soort."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Reportage over Eddie Van Halen maakt zoon woedend

Het nummer ontstond een dag na de dood van de rocker. "Flea kwam de repetitie in met een emotionele baslijn. John, Chad en ik begonnen mee te spelen en al snel ontvouwde zich een lied ter ere van hem. Het voelde goed om enerzijds verdrietig te zijn en anderzijds te merken dat we zoveel geven om iemand die ons zoveel heeft gebracht", aldus Anthony.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerbetoon Grammy's schiet bij zoon Eddie Van Halen in verkeerde keelgat

De in Nederland geboren gitarist en medeoprichter van de Amerikaanse rockband overleed in oktober 2020 op 65-jarige leeftijd aan kanker.

Het album van de Red Hot Chili Pepers, 'Return of the Dream Canteen', verschijnt op 14 oktober. 'Eddie' is de opvolger van de single 'Tippa My Tongue' die vorige maand uitkwam.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!