Roger Waters Beeld © ANP

Roger Waters ontkent annuleren van shows in Polen

25 september 2022 15:00

Roger Waters (79) heeft ontkend dat hij zijn optredens in Polen heeft geannuleerd. De voormalige Pink Floyd-frontman weerspreekt in een verklaring het bericht dat een woordvoerder van de Tauron Arena in Krakau, de plek waar de shows gepland staan, naar buiten heeft gebracht.

"Ik keek ernaar uit mijn boodschap van liefde met de mensen van Polen te delen"

De zegsman van het stadion zei dat de 79-jarige Brit 'zonder reden' zijn optredens in april heeft afgeblazen. De Britse krant The Guardian meldt dat het wellicht te maken heeft met zijn kritische opmerkingen over de oorlog in Oekraïne. De zanger schrijft onder meer een open brief aan de Oekraïense first lady Olena Zelenska waarin hij 'extreme nationalisten' ervan de schuld geeft haar land richting een 'rampzalige oorlog' te leiden. In een interview heeft hij ook kritiek op het feit dat de Verenigde Staten wapens naar Oekraïne sturen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pink Floyd doneert opbrengst nieuwe muziek aan Oekraïne

Volgens Poolse media zou de gemeenteraad van Krakau erover gaan stemmen om de artiest op een zwarte lijst te zetten. Dat bericht bevestigt Roger. Dat is volgens hem vanwege zijn 'publieke pogingen om alle betrokkenen bij de verwoestende oorlog in Oekraïne, vooral de overheden van de VS en Rusland, aan te sporen naar vrede toe te werken in plaats van dat het escaleert en eindigt in een nucleaire oorlog die al het leven op de aarde verwoest'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frontman Pink Floyd toch naar Nederland met tournee

De zanger hoopt volgend jaar gewoon op te kunnen treden in Krakau. "Ik keek ernaar uit mijn boodschap van liefde met de mensen van Polen te delen, iets wat ik al bij veel tournees tijdens mijn meer dan vijftig jaar durende carrière heb mogen doen."

Roger begint volgend jaar maart aan het Europese deel van zijn wereldtournee. Op 4 april treedt hij op in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Pink Floyd wil muziekrechten verkopen voor 475 miljoen euro'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!