Avicii (Tim Bergling) op een festival in Göteborg in 2015. Beeld © AFP

Björn Ulvaeus van ABBA koopt 75% van rechten nummers Avicii

28 september 2022 16:02

Pophouse Entertainment, een Zweedse investeringsmaatschappij, heeft 75 procent van de opname- en uitgaverechten van de nummers van Avicii gekocht. Dat meldt muziekblad 'Billboard' woensdag. Het is de tweede grote aankoop van het bedrijf dat door ABBA-zanger Björn Ulvaeus (77) mede is opgericht. Eind maart werd ook de catalogus van Swedish House Mafia aangekocht.

"Onze ervaring is dat er veel respect is voor onze wensen en eisen en dat er goed wordt samengewerkt"

Het resterende kwart van de muziekrechten van Avicii blijft in handen van de familie van de in 2018 overleden dj. De ouders van Tim Bergling, zoals de 28 jarige dj echt heette, zijn blij met de samenwerking. "Onze ervaring is dat er veel respect is voor onze wensen en eisen en dat er goed wordt samengewerkt", stellen zij in een verklaring.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tiësto wil samenwerking met Avicii niet uitbrengen

Het is niet bekendgemaakt hoeveel Pophouse Entertainment heeft betaald voor de rechten van Avicii, die bekend werd van hits als 'Wake Me Up' en 'Levels'. De afgelopen tijd komt het geregeld voor dat artiesten de rechten van hun muziek verkopen aan grote partijen. Dat deden eerder onder anderen Bob Dylan, Justin Timberlake en Neil Diamond.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Documentaire over leven en carrière Avicii in de maak

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!