Paramore Beeld © ANP

Paramore brengt na zes jaar nieuw album uit

28 september 2022 20:22

De Amerikaanse band Paramore brengt na zes jaar weer een nieuw album uit. Woensdag kondigde de band aan dat het zesde studioalbum, getiteld This Is Why, op 10 februari 2023 uitkomt.

"Het vat de overvloed aan emoties samen, de achtbaan van leven in 2022 en het overleven van de afgelopen drie of vier jaar"

De nieuwe plaat is de opvolger van het album After Laughter uit 2017. De band bracht ook meteen de gelijknamige single 'This Is Why' uit, inclusief een videoclip. Volgens zangeres Hayley Williams was het nummer het laatste liedje dat de band voor het album schreef. "Het vat de overvloed aan emoties samen, de achtbaan van leven in 2022 en het overleven van de afgelopen drie of vier jaar", stelt ze in een verklaring.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oh nee! Paramore stopt met het spelen van hun grootste hit

De band, die in 2003 werd opgericht, bestaat naast zangeres Williams uit gitarist Taylor York en drummer Zac Farro. De rockband scoorde onder meer hits met nummers als 'Misery Business' en 'Still Into You'. Ook won Paramore in 2015 met 'Ain't It Fun' een Grammy Award voor beste rocknummer.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!