Beeld © ANP

Mart Hoogkamer en Donnie grote winnaars Buma NL Awards

10 oktober 2022 16:00

Mart Hoogkamer (24) en Donnie (28) zijn de grote winnaars van de Buma NL Awards, die maandag zijn uitgereikt in TivoliVredenburg in Utrecht. De zangers sleepten ieder twee prijzen in de wacht. Voor het eerst richten de muziekprijzen zich volledig op Nederlandstalige muziek.

De twee artiesten wonnen samen in de categorie Meest Succesvolle Kroeghit met hun nummer 'Bieber van de kroeg'. Donnie kreeg daarnaast de prijs voor Meest Succesvolle Single samen met René Froger, voor hun nummer 'Bon Gepakt'. Mart won nog in de categorie Beste Live Show. Die prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rapper Donnie voor de tweede keer vader van zoontje

De Buma NL Lifetime Achievement Award, de oeuvreprijs voor een componist of schrijver 'met een respectabele staat van dienst', ging naar liedjesschrijver en producer Ad Kraamer. Die werkte samen met onder anderen André van Duin, De Deurzakkers, Koos van Beurden en Guus Meeuwis. Muziekproducent Arno Krabman won in de categorie Beste Producer en platenbaas Adrie van den Berk kreeg de Industry Award, de prijs 'voor de persoon die gedurende een langere periode een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Hollandse muziekcultuur'. Van den Berk is de eigenaar van Berk Music, het bedrijf achter bijvoorbeeld Snollebollekes.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rapper Donnie maakt nummer met de Toppers: 'Het is weer toppie'

De Buma NL Awards werden voor de dertiende keer uitgereikt. De nominaties worden bepaald op basis van de verkoop-, download- en streamingcijfers.