Guus Meeuwis Beeld © ANP

Guus Meeuwis treedt vanavond op in New York

28 oktober 2022 22:33

Na concerten in Londen en Parijs maakt Guus Meeuwis (50) vrijdagavond zijn debuut in New York. De Brabander, die in 2020 25 jaar in het vak zat, viert in de iconische concertzaal Webster Hall zijn uitgestelde jubileum. "Hopelijk zijn ze voorbereid op een Hollands feestje", zegt de zanger tegen het ANP.

"Het is wel heel fijn om hier nu eindelijk te mogen staan"

Guus, die zaterdag nog eens in New York speelt, moest de shows tot twee keer toe uitstellen vanwege de coronacrisis. "Het is wel heel fijn om hier nu eindelijk te mogen staan. We hebben ons natuurlijk nog afgevraagd heeft het dan nog wel zin na twee jaar? Willen de mensen nog wel? Maar die waren allemaal nog zo enthousiast."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Guus Meeuwis ter ere van huwelijk nieuw nummer uitgebracht

In de Webster Hall, waar plaats is voor 1400 fans, zullen straks voornamelijk de Nederlandse klassiekers van Guus klinken. "Ik ga vooral eigen repertoire zingen. Ik ben hier tenslotte vanwege mijn eigen jubileum. Maar deze zaal ademt zoveel historie dus er komen vast en zeker een paar momenten waar we die historie laten terugklinken."

Guus speelde eerder al shows in Olympia in Parijs en de Royal Albert Hall in Londen. Daar wisten ze niet wat ze zagen toen een grote groep Nederlanders de tent op stelten zette. In Londen ging het zelfs zo hard met het bier dat de complete voorraad in de pauze al op was. "Ze hebben geen idee wat ze te wachten staat", zegt de zanger over de mensen achter de Webster Hall. "Ik hoop dat ze een beetje voorbereid zijn. Parijs en Londen waren dat niet, dus ik heb ze ervoor gewaarschuwd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Guus Meeuwis en Manon Meijers hebben elkaar het jawoord gegeven

Na Parijs, Londen en New York lijkt Guus nog niet klaar met zijn bijzondere buitenlandse shows. De zanger begon zijn avontuur in eerste instantie omdat hij een tourshirtje met daarop Londen wilde en die werd langzaamaan uitgebreid met de andere twee steden. "Hij is nu compleet. Maar gisteren fluisterde iemand 'Tokio' in mijn oor. En ja, die past wel heel mooi in het rijtje. Maar dat zeg ik allemaal met een grote glimlach. Straks eerst rustig naar huis, daarna werken aan nieuwe muziek en nieuwe plannen. En dat kan echt van alles zijn. Misschien wel iets speciaals in Nederland."

Afgelopen zomer trad hij in het huwelijksbootje met zijn Manon. Hieronder zie je daar meer over. 

Guus Meeuwis deelt intieme details over Portugese bruiloft

01:39

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!