Mia Nicolai en Dion Cooper Beeld © AVROTROS

Nederlandse inzending Eurovisiesongfestival bekend

1 november 2022 10:45

De namen Mia Nicolai (26) en Dion Cooper (28) doen misschien niet meteen een belletje rinkelen. Toch zijn zij de uitverkorenen om Nederland volgend jaar te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Dat maakt AVROTROS zojuist bekend.

"We zijn er klaar voor om Europa iets positiefs te brengen"

Mia en Dion zijn hartstikke blij en laten in een reactie weten: “Het songfestival is hét podium waar mensen kunnen zien wat je als artiest te brengen hebt. Na al die jaren hard werken aan het vertalen van ons gevoel in muziek is dit een geweldige kans om op zo’n grote schaal ons verhaal te vertellen. Het voelt fantastisch en nog een beetje onwerkelijk dat de selectiecommissie van AVROTROS voor onze song heeft gekozen, maar we zijn er klaar voor om Europa iets positiefs te brengen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oekraïne houdt Nationaal Songfestival in schuilkelder

Oud-winnaar Duncan Laurence stelde de twee aan elkaar voor en maakt onderdeel uit van hun creatieve team. Mia en Dion zijn tot 2 jaar geleden onbekenden van elkaar, totdat ze door Duncan en songwriter Jordan Garfield aan elkaar worden gekoppeld. Er is meteen een muzikale klik en hun stemmen passen mooi bij elkaar, net als de boodschap die ze willen uitdragen. In hun muziek is ruimte voor kwetsbaarheid en emotie. Ze willen allebei mensen raken en muziek is een mooie taal om deze emoties uit te spreken en te delen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan brengt single uit met songfestival-deelnemer Armenië

Eric van Stade - algemeen directeur van AVROTROS, namens de selectiecommissie: “We kregen dit jaar veel songs binnen, vooral ook van jong talent - wat een mooie ontwikkeling is. Dat geldt ook voor Mia Nicolai en Dion Cooper: twee eigenzinnige jonge talenten die zelf ook songs schrijven en een verhaal te vertellen hebben. De selectiecommissie was, unaniem, zeer te spreken over hun song waarin hun stemmen prachtig samenkomen. Ondanks dat we over het nummer nog weinig gaan zeggen, kunnen we stellen dat het een onderscheidende, uitgesproken en betekenisvolle song is die in het songfestival-deelnemersveld in positieve zin zeker gaat opvallen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Volgend jaar laagste aantal deelnemende landen Songfestival sinds 2014

Het songfestival vindt volgend jaar plaats tussen 9 en 13 mei in Liverpool. Normaal gesproken verzorgt het winnende land de organisatie van de volgende editie, maar omdat de oorlog in Oekraïne nog altijd voortduurt besloot de European Broadcasting Union uit te wijken. Het Verenigd Koninkrijk, dat in 2022 tweede achter Oekraïne werd, zal de organisatie nu op zich nemen.

Aran Bade: 'Songfestival in Engeland voelt als nederlaag voor Oekraïne'

05:14

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!