Mia Nicolai en Dion Cooper Beeld © AVROTROS

Wie zijn Mia en Dion die namens Nederland meedoen aan het songfestival?

8 mei 2023 10:00

Mia Nicolai (26) en Dion Cooper (28) vertegenwoordigen Nederland deze week tijdens het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Maar wie zijn de twee eigenlijk?

Mia is al vroeg met muziek bezig. Ze is een heus muzikaal wonder, want op haar derde begint ze al aan viool- en pianolessen. Ze droomt groot en wil al vroeg naar het buitenland verhuizen. Met David Bowie als grote voorbeeld is ze via Melbourne, Londen, Mexico en New York nu gesetteld in Los Angeles. Eigenlijk een groot wonder dat we Mia nog niet kennen. 

Haar debuutsingle 'Set me Free' gaat over de behoefte aan ultieme vrijheid. In 2020 komt haar tweede single 'Mutual Needs' uit. Die wordt meteen internationaal opgepakt en gaat in première in het grote The Zane Lowe Radio Show.

Mia haalt haar inspiratie uit haar verleden. Ze is ontzettend gepest en daar heeft ze nog steeds last van. Maar het pesten zorgt er ook voor dat de zangeres een enorm doorzettingsvermogen heeft en zich niet laat stoppen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederlandse inzending Eurovisiesongfestival bekend

Mia leert Dion kennen via Duncan Laurence, die in 2019 het songfestival wint in Tel Aviv. Ook Dion heeft al vroeg de liefde voor muziek te pakken. Hij speelt sinds zijn vijftiende gitaar. In 2015 doet Dion, toen nog met zijn Nederlandse achternaam Cuiper, mee aan The voice of Holland. Hij speelt het nummer 'Feeling Good' en op het laatste moment drukken Marco Borsato en Ali B. Die laatste kiest hij als coach. Hij komt niet verder dan The Battles. Daar neemt hij het op tegen Brace, die van Ali B. door mag. 

Hoewel er geen enorme carrière uit rolt, komt Dion in 2021 met zijn EP 'Too Young Too Dumb'. Al snel volgt de single 'Fire'. De singer-songwriter ziet zichzelf als een combinatie van Bryan Adams en Harry Styles. 
 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Déze duo's gingen Mia Nicolai en Dion Cooper voor op het songfestival

Met het nummer 'Burning Daylight' willen Mia en Dion in Liverpool voor goud gaan. Na een paar valse optredens en een aanpassing van het nummer voelen ze zich zeker genoeg om het podium te betreden. Ze hopen met hun optreden voor een 'magisch effect' te zorgen. 

Mia en Dion zijn dinsdag 9 mei aan de beurt met hun optreden. Dan proberen ze zich te kwalificeren voor de grote finale van het Eurovisiesongfestival op 13 mei.

Mia en Dion gaan voor 'magisch effect' zorgen op het songfestival

03:54

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!