Mia Nicolai en Dion Cooper Beeld © AVROTROS

Is songfestivalselectie een grote farce? Mia Nicolai deelt vreemd bericht

1 november 2022 18:38

Vandaag wordt bekend dat Mia Nicolai (26) en Dion Cooper (28) in mei meedoen aan het songfestival in Liverpool. Maar het lijkt erop dat Mia dit een halfjaar geleden al weet.

"Weet je nog dat ik zei dat er iets groots in november zou komen?"

Op 18 mei post Mia op Instagram de volgende tekst: 'Ik zeg het alvast: over zes maanden komt er een nieuw project dat mij lief is naar buiten in de wereld. Het gaat de boel flink opblazen.' Dan is nog onduidelijk wat dat is. Maar vandaag, zo'n zes maanden later, wordt bekend dat ze meedoet aan het songfestival. Ze refereert vandaag zelfs aan die post uit mei. 'Weet je nog dat ik zei dat er iets groots in november zou komen? Nou, het is er. Eurovisiesongfestival 2023 we komen eraan.'

(Tekst gaat verder onder de twee Instagramposts.)

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Songfestivalnummer Mia Nicolai en Dion Cooper al uitgelekt'

Leuk natuurlijk voor Mia dat ze het een halfjaar geheim moest houden, maar niet zo leuk voor de mensen die ook mee wilden doen aan het songfestival. Op 16 mei ging namelijk de selectieronde van start, zo valt te lezen op de website van AVROTROS. Tot 31 augustus konden mensen zich aanmelden voor het songfestival, terwijl, als we Mia mogen geloven, zij op 18 mei al wist dat zij zou gaan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wie zijn Mia en Dion die namens Nederland meedoen aan het songfestival?

Wij hebben AVROTROS om een reactie gevraagd. Zij zeggen: 'Een halfjaar geleden postte ze dat ze nieuwe muziek wilde uitbrengen in november. Maar uiteindelijk manifesteerde ze nog iets beters: het songfestival. Die nieuwe muziek wordt dus uiteraard verschoven.' Wanneer we zeggen dat Mia in de post van vandaag expliciet refereert naar haar post van 18 mei, doet AVROTROS dat af als 'haar humor'. 'Daar moet je haar voor leren kennen.' Wat er dan precies grappig aan is, is voor ons onbekend.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!