Beeld © ANP

Taylor Swift is de grote winnaar van de MTV Europe Music Awards

13 november 2022 23:32

Taylor Swift (32) mag zich met vier prijzen de grote winnaar van de MTV Europe Music Awards noemen. De zangeres won de prijs voor Best Artist, net als de prijs voor Best Pop. Zij won ook de onderscheiding voor Best Video en de award voor Best Longform Video. De laatste prijs kreeg ze voor de clip bij haar nummer 'All Too Well'.

Voor Harry Styles viel de buit tegen. De Britse zanger was zeven keer genomineerd, maar wist slechts twee prijzen te winnen. Hij werd uitgeroepen tot Best UK & Ireland Act en mocht ook de prijs voor Best Live mee naar huis nemen. De prijs voor Best Song ging naar 'Super Freaky Girl' van Nicki Minaj. De rapper, die vijf keer genomineerd was, won ook in de categorie Best Hip Hop.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Taylor Swift evenaart hitlijstrecord Barbra Streisand

Ook de Nederlandse dj Tiësto maakte kans op prijzen, maar hij greep naast in de categorieën Best Collaboration en Best Electronic. Beide prijzen gingen naar de Franse David Guetta. De eerste won hij voor het nummer 'I'm Good' dat hij samen met Bebe Rexha maakte.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Videoclip Taylor Swift aangepast na kritiek fatshaming

De Haagse band Goldband heeft dit jaar de MTV EMA voor Best Dutch Act in de wacht gesleept. Dat werd donderdag al bekendgemaakt in RTL Boulevard. De formatie kreeg de voorkeur van het publiek boven Antoon, Frenna, RONDÉ en Yade Lauren.

Goldband grote winnaar Best Dutch Act bij MTV EMA

00:36
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Taylor Swifts nieuwe album nu al miljoen keer verkocht in VS

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!