Robbie Williams Beeld © ANP

Robbie Williams vindt ophef rondom WK-optreden 'hypocriet'

19 november 2022 02:30

Robbie Williams (48) heeft in een interview gereageerd op de kritiek die hij heeft gekregen op een optreden dat hij volgend maand geeft in Qatar. Volgens de Brit zou het 'hypocriet' zijn als hij niet zou gaan, zegt de artiest in gesprek met Il venerdì.

"Mensen die berichten naar me sturen als 'nee tegen Qatar' doen dat met Chinese technologie"

"Mensen die berichten naar me sturen als 'nee tegen Qatar' doen dat met Chinese technologie", zegt de voormalig Take That-ster onder meer. Ook China krijgt geregeld kritiek als het gaat om de mensenrechtensituatie in het land.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robbie Williams toegevoegd aan line-up Pinkpop

Volgens Robbie zou het dus hypocriet zijn om niet in Qatar op te treden, met het oog op landen waar hij wel shows geeft. Ook stelt hij dat het niet te doen is om alle landen waar misstanden plaatsvinden te boycotten. "Natuurlijk keur ik mensenrechtenschendingen nergens goed. Maar als we mensenrechtenschendingen echt nergens goedkeuren, dan zou het de kortste tour zijn die de wereld ooit heeft gekend. Dan zou ik niet eens in mijn eigen keuken kunnen optreden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angelina Jolie en Dua Lipa spreken steun uit voor protesten in Iran

Andere Britse sterren als Rod Stewart en Dua Lipa hadden eerder aangegeven dat ze niet wilden optreden in Qatar. Rod zou een aanbod van ruim 1 miljoen euro hebben afgeslagen om tijdens het WK voetbal in Qatar op te treden.

Is KNVB bang voor meer WK-boycots in de media?

05:07

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!