Win Butler van Arcade Fire Beeld © ANP

Win Butler van Arcade Fire opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag

23 november 2022 16:05

Zanger Win Butler (42) van Arcade Fire is opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag. Een vijfde vrouw deelde haar ervaringen met muzieksite 'Pitchfork', nadat het platform eerder al schreef over vier vermeende slachtoffers van de zanger.

"Hij zou iets zeggen over mijn vriend zoals: hebben jullie het al uitgemaakt?"

De vrouw, die haar verhaal onder het pseudoniem Sabina met Pitchfork deelt, vertelde dat zij drie jaar lang een seksuele relatie had met de nu 42-jarige zanger. Zij was 22 jaar oud toen zij in 2015 de destijds 35-jarige Butler ontmoette. Sabina had in die tijd een vriendje, maar dat kon Butler niets schelen. "Hij zou iets zeggen over mijn vriend zoals: hebben jullie het al uitgemaakt?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

zangeres Feist stopt met tour Arcade Fire na beschuldigingen frontman

De combinatie van agressieve seks en een ongelijke machtsverhouding zorgde ervoor dat het voor Sabina voelde als een ongezonde relatie. "Het voelde alsof ik alles moest doen wat hij zei. Ik voelde me niet echt comfortabel met dingen die hij mij vroeg om te doen, maar deed het toch. De enige waarde die ik voor hem had was het verlenen van seksuele gunsten wanneer hij dat wilde."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zanger Arcade Fire ontkent beschuldigingen seksueel misbruik

Pitchfork publiceerde eind augustus een artikel waarin vier mensen hun slechte ervaringen met Win Butler delen. De zanger zou zich hebben opgedrongen aan vier veel jongere vrouwen. Hij zou onder meer om naaktfoto's hebben gevraagd en ongevraagd seksueel getinte berichten hebben gestuurd. De vermeende slachtoffers waren allen tussen de 18 en 23 jaar oud toen de incidenten plaatsvonden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!