Bruce Springsteen Beeld © ANP

Bruce Springsteen in het bijzonder dankbaar voor Nederlandse fans

27 november 2022 18:05

Bruce Springsteen (73) is enorm dankbaar voor al zijn fans wereldwijd, maar die uit Nederland krijgen een bijzondere vermelding. In een interview met talkshowpresentator Seth Meyers (48) vertelt de Amerikaanse zanger over zijn 'geweldige fans'.

"Het moet fascinerend voor jou zijn om te horen dat mensen jouw nummer zingen met een enorm Europees accent"

"Ik weet nog dat ik je jaren geleden een keertje in Nederland zag. Het moet fascinerend voor jou zijn om te horen dat mensen jouw nummer zingen met een enorm Europees accent", vertelt Seth aan Bruce. "Ik weet nog dat je 'Hungry Heart' zong en dat een paar Nederlanders meezongen." Daarop zingt Seth het lied met een sterk Nederlands accent. Bruce moet lachen en reageert instemmend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bruce Springsteen verwelkomt eerste kleindochter

Toch wil hij zijn fans niet tekort doen, zo blijkt. "Het was vroeger echt een schok voor mij dat er duizenden kilometers verderop mensen waren die geen Engels spraken of begrepen, maar die toch mijn muziek meezongen. Het is bizar. Het is geweldig." Bruce benadrukt dat zijn meeste fans in Europa wonen en niet in Amerika. "Ze zijn een heel betrokken en toegewijd publiek. Ze zijn er altijd bij."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bruce Springsteen komt in november met nieuw album

Bruce gaat volgend jaar op tournee door Europa. Op 25 en 27 mei treedt hij op in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en op 11 juni op het Pinkpopterrein in het Limburgse Landgraaf.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!