Antoon Beeld © ANP

Antoon meest beluisterde artiest op Spotify in 2022

30 november 2022 14:48

Antoon (20) is dit jaar in Nederland de meest beluisterde artiest op Spotify. De Nederlandse zanger, die in 2022 nummer 1-hits scoorde met 'Hallo' en 'Olivia', was populairder dan grote buitenlandse artiesten als Ed Sheeran (31) en The Weeknd (32). Dat heeft de streamingdienst bekendgemaakt, zonder daarbij aantallen te noemen.

Na Antoon, Ed en The Weeknd waren Drake en David Guetta het populairst in Nederland. Wereldwijd voert Bad Bunny de lijst van meest gestreamde artiesten aan. Taylor Swift staat daarin op twee, gevolgd door Drake, The Weeknd en BTS. Voor Bad Bunny is het al het derde jaar op rij dat hij op de eerste plaats eindigt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Antoon baalt van gecancelde optredens wegens stemproblemen

Antoon gestopt met drinken om succes te kunnen bijbenen

02:58

Volgens de Nederlandse Spotify-baas Wilbert Mutsaers is er afgelopen jaar 'opvallend veel naar muziek van eigen bodem geluisterd'. "Van de twintig meest gestreamde artiesten in Nederland zijn er maar liefst elf uit Nederland afkomstig. En in de top 20 meest gestreamde songs tel ik zelfs twaalf nummers van Nederlandse artiesten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Antoon één van de genomineerden voor MTV Award

Het nummer 'Vluchtstrook', dat Kris Kross Amsterdam samen met Antoon en Sigourney K maakte, is dit jaar het meest gestreamde nummer in Nederland geworden. Harry Styles staat met 'As It Was' op de tweede plaats en 'Dat Heb Jij Gedaan' van MEAU completeert de top 3. Wereldwijd was Harry's 'As It Was' het populairst.

Qua podcasts stemden Nederlandse Spotify-gebruikers het meeste af op 'Geuze & Gorgels' van Monica Geuze en Kaj Gorgels. 'BROERS' van Sam en Rijk Hofman is op de tweede plaats geëindigd.