Beeld © NPO Radio 2/Emma Pot

Nu geopend: de stembus voor de Top 2000

1 december 2022 03:30

NPO Radio 2 opent donderdagochtend de stembus voor de 24e editie van de Top 2000. Het startsein wordt gegeven door dj's Jan-Willem Roodbeen (45) en Jeroen Kijk in de Vegte (48) in een café in Huizen.

De komende week kunnen mensen weer stemmen op hun favoriete nummers die wat hen betreft in de jaarlijkse allertijdenlijst moeten. Net als bij voorgaande edities kunnen luisteraars naar eigen keuze minimaal vijf en maximaal 35 nummers aandragen. 

Mensen die op de Top 2000 willen stemmen, moeten hun stem dit jaar per mail een extra keer bevestigen. De organisatie heeft een verificatiestap ingebouwd om eventuele manipulatie te voorkomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Herman van der Zandt vervangt Matthijs van Nieuwkerk bij Top 2000-show

Om mensen een handje te helpen rijdt Radio 2 voor het eerst sinds 2019 weer met een stembus door het land. Deze rijdt gedurende de stemweek onder meer langs Dordrecht, Goes, Goirle, Heerlen, Amersfoort, Emmeloord, Leeuwarden, Groningen, Deventer en Zeist. Vanuit de bus worden ook programma's gemaakt.

Stemmen kan tot woensdagmiddag 7 december. Aan het einde van de middag wordt de top tien van de 'lijst der lijsten' bekendgemaakt. Vorig jaar stond Queen voor de achttiende keer op de eerste plaats met 'Bohemian Rhapsody'. Danny Vera, het jaar ervoor lijstaanvoerder met 'Roller Coaster', moest genoegen nemen met de tweede plaats. Procol Harum eindigde met 'A Whiter Shade of Pale' op de derde plaats.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Publiek voor het eerst 24 uur lang welkom in Top 2000 Café

Jaarlijks luisteren zo'n tien miljoen mensen naar de marathonuitzending, die traditiegetrouw wordt uitgezonden tussen kerst en oud en nieuw. Dit jaar wordt het programma gepresenteerd zonder Matthijs van Nieuwkerk. 

Eerste reactie Matthijs liegt er niet om: 'Doe me een lol!'

05:54

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!