Elton John Beeld © ANP

Zijn allerlaatste show: Elton John volgend jaar op Glastonbury

2 december 2022 09:58

Elton John (75) treedt volgend jaar inderdaad op tijdens Glastonbury. De poplegende is bevestigd als eerste headliner op het Britse festival. Het optreden zal tevens zijn laatste show zijn van zijn afscheidstour.

"Er is geen passendere manier om afscheid te nemen van mijn Britse fans"

De zanger staat op zondagavond 25 juni, de laatste festivaldag, op de Pyramid Stage. "Er is geen passendere manier om afscheid te nemen van mijn Britse fans", zei hij in een verklaring. "Ik kan niet wachten om de geest van het grootste festival ter wereld te omarmen. Het wordt ongelooflijk emotioneel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan in bedankvideo Elton John: 'We houden van je'

Fans speculeerden de afgelopen dagen al volop over een mogelijk optreden van Elton John op Glastonbury. Op Instagram zei hij 'nog een laatste datum' aan zijn afscheidstour te willen toevoegen. Geruchten gingen al eerder omdat in zijn tourschema precies ruimte vrij was gelaten in het weekend dat het festival is.

De 75-jarige zanger is al sinds 2018 bezig met zijn afscheidstournee 'Farewell Yellow Brick Road'. Vorige maand speelde hij voor het laatst op Amerikaanse bodem. In januari doet hij nog enkele shows in Australië en Nieuw-Zeeland waarna tussen maart en juli zijn laatste ronde door Europa begint.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Laatste Amerikaanse concert Elton John te zien via livestream

Alle kaarten voor Glastonbury, dat plaatsvindt tussen 21 en 25 juni, zijn al uitverkocht. In het voorjaar gaan geannuleerde en teruggegeven tickets in de verkoop. Er zijn nog geen verdere acts bekendgemaakt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!