Queen Beeld © ANP

Queen dit jaar voor de 19e keer bovenaan Top 2000

7 december 2022 17:44

Queen staat dit jaar voor de negentiende keer met 'Bohemian Rhapsody' bovenaan de Top 2000 van NPO Radio 2. Danny Vera (45), in 2020 nog de nummer 1, is net als vorig jaar met 'Roller Coaster' te vinden op de tweede plaats. De top drie wordt gecompleteerd door Eagles met 'Hotel California'. Dat werd woensdag door Ruud de Wild (53) onthuld in het Top 2000 Café in Beeld & Geluid in Hilversum. Coldplay is met 'Fix You' van de elfde naar de vijfde plek gestegen.

Het is voor Coldplay de hoogste notering ooit. De band stond met 'Fix You' wel eerder al op de achtste plek.

Procol Harum is helemaal uit de top 10 verdwenen. De band steeg vorig jaar van de 153e naar de derde plaats met 'A Whiter Shade of Pale'. Mensen hadden toen massaal gestemd op het lievelingsnummer van Peter R. de Vries, die eerder dat jaar werd doodgeschoten. Ook Golden Earring, vorig jaar op de zesde plek met 'Radar Love', staat niet meer tussen de bovenste tien nummers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen brengt nieuw nummer met Freddie Mercury uit

Queen staat dit jaar twee keer in de top 10. 'Love Of My Life', vorig jaar op 12, is te vinden op de tiende plek. Verder staan ook Billy Joel met 'Piano Man' (4), Led Zeppelin met 'Stairway To Heaven' (6), Pearl Jam met 'Black' (7), Boudewijn de Groot met 'Avond' (8) en Metallica met 'Nothing Else Matters' (9) in de top 10.

Queen stond vijf keer niet bovenaan de Top 2000. Voor Danny Vera lukte het John Lennon (2015), de Eagles (2014 en 2010) en Boudewijn de Groot (2005) een eerste plek te scoren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Top2000-lobby op volle toeren: van klimaat tot Limburgs volkslied

Luisteraars konden tot woensdagmiddag stemmen op hun favoriete platen. De volledige lijst wordt volgende week donderdag onthuld. De uitzending van de Top 2000 begint op eerste kerstdag om middernacht. De nummer 1 wordt net iets voor de jaarwisseling gedraaid.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!