Céline Dion Beeld © ANP

Céline Dion heeft zeldzame ziekte, cancelt weer shows in Europa

8 december 2022 11:49

Bij Céline Dion (54), die al langer te maken had met gezondheidsproblemen, is recent een zeldzame neurologische aandoening geconstateerd. De zangeres heeft het zogeheten stiff-personsyndroom, maakt ze bekend in een video op Instagram. Daardoor kan ze komend voorjaar nog niet optreden in Europa.

"Ik kan niet meer zingen op de manier die ik gewend ben"

"Ik kamp al heel lang met gezondheidsproblemen, en het was voor mij heel moeilijk om ermee om te gaan en erover te praten", zegt de 54-jarige Dion, die duidelijk aangeslagen is. De ziekte komt volgens haar bij één op de 1 miljoen mensen voor en is de oorzaak voor de spasmen die ze heeft.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Céline Dion stelt concertreeks uit vanwege spierspasmen

"Het heeft ook invloed op alle aspecten in mijn dagelijkse leven", vervolgt de zangeres. Zo heeft ze moeite met lopen en heeft de ziekte effect op haar stembanden. "Ik kan niet meer zingen op de manier die ik gewend ben. Dat betekent dat ik in februari niet klaar ben om mijn tour weer op te starten."

Met tranen in de ogen vertelt Céline in het filmpje dat het herstel moeizaam verloopt en dat ze haar fans enorm mist. "Ik heb echter geen andere keuze dan mij op mijn gezondheid te concentreren op dit moment. Ik doe er alles aan om terug te vechten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Europese tour Céline Dion verplaatst wegens gezondheidsproblemen

Het was al langer bekend dat Céline kampt met gezondheidsproblemen maar tot nu toe was altijd onduidelijk wat haar mankeerde. In april verplaatste ze ook al een deel van haar Europese tournee, waaronder drie geplande concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Haar Nederlandse concerten werden verplaatst naar augustus 2023. Die gaan vooralsnog op dezelfde data door: als Céline tegen die tijd weer op de been is, worden dat de eerste shows die ze weer zal doen. Sinds het begin van de coronacrisis heeft ze niet meer opgetreden. Ook in RTL Boulevard hadden we het al eerder over de, toen nog mysterieuze, gezondheidsproblemen van de zangeres:

Wat is er aan de hand met de gezondheid van Céline Dion?

03:55

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!