Willeke Alberti Beeld © ANP

Willeke brengt Wij houden van Oranje uit bij WK-winst Nederland

9 december 2022 08:46

Willeke Alberti gaat het lied 'Wij houden van Oranje' uitbrengen als Nederland het omstreden WK voetbal in Qatar wint. Dat heeft de 77-jarige zangeres gezegd in het MAX-programma 'Goeiedag Haandrikman!' op NPO Radio 5. Zij gaat het nummer dan opnemen met 'een heleboel collega's', voegde ze daaraan toe.

"Het is een fantastisch lied, maar dat ga ik natuurlijk niet alleen doen"

Willeke is een van de zangers die vrijdagavond in de Johan Cruijff ArenA staat voor het Huis van Oranje, het fanevent waar mensen naar de wedstrijden van Oranje kunnen kijken. Het lied 'Wij houden van Oranje', dat André Hazes in 1988 uitbracht, was oorspronkelijk geschreven voor Willeke. Maar omdat haar toenmalige man, Søren Lerby, speelde bij het Deense elftal, liet zij de kans toch schieten. "Niemand laat immers zijn eigen kind of man alleen", aldus Willeke.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Willeke Alberti viel 13 kilo af door zorgen om haar kinderen

De zangeres heeft geen spijt van deze keuze. "Ik geloof niet dat iemand in de wereld het beter had kunnen zingen dan André." Maar zij belooft wel een nieuwe versie op te nemen als Nederland nu in Qatar wereldkampioen zou worden: "Het is een fantastisch lied, maar dat ga ik natuurlijk niet alleen doen." Zij lijkt te suggereren dat artiesten die ook in de Johan Cruijff ArenA optreden mee gaan doen, zoals Mart Hoogkamer, Emma Heesters en Diggy Dex. Met de rapper zingt Willeke tijdens het Huis van Oranje ook haar hit 'Samen zijn'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Willeke Alberti zingt tijdens WK-duels in Huis van Oranje

Mocht Oranje winnen, dan kan Willeke veel optredens aan, voegt ze aan haar belofte toe: "Ik heb eigenlijk de hele komende maand al vrijgehouden."