Milo Driessen Goldband Beeld © ANP

Goldband-zanger Milo Driessen geteisterd door gehoorbeschadiging

12 december 2022 11:57

Goldband-zanger Milo Driessen (29) kampt met een gehoorbeschadiging. Tegen '3voor12' zegt de artiest dat hij continu een hoge piep hoort.

"Op een gegeven moment stond ik gewoon ’s nachts tegen de muren van mijn slaapkamer te slaan, zo erg was het"

"Tijdens het coronagebeuren zat ik een stuk minder lekker in mijn vel. Ik had last van angsten, van een angststoornis, en die piep werd een van de peilers waar mijn angsten zich op richtten. Dat was een hele ingewikkelde tijd", stelt de 29-jarige.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

George Ezra, Anouk en Goldband te zien bij Concert at SEA

Als Milo ook nog een slaapprobleem krijgt, wordt hij naar eigen zeggen 'gillend gek'. "Op een gegeven moment stond ik gewoon ’s nachts tegen de muren van mijn slaapkamer te slaan, zo erg was het. Hoe meer aandacht je eraan geeft, hoe moeilijker het wordt."

De constante piep is uiteindelijk 'een kwestie van gewenning', vervolgt de artiest. Hij adviseert iedereen vooral om gehoorbescherming te dragen bij het uitgaan.

Paul voor je neus: Europa maakt kennis met Goldband

06:05
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vonk tussen Maan en Goldband-frontman Karel sloeg over in studio

De afgelopen tijd maakten verschillende BN'ers bekend dat ze gehoorschade hebben. Zo kampen onder anderen presentator Wilfred Genee, componist Stephen Emmer en acteur Waldemar Torenstra met tinnitus.

De Gezondheidsraad adviseerde het kabinet eind vorige maand om meer te doen aan het groeiende aantal mensen dat gehoorbeschadiging heeft. Muziek moet nog maar tot maximaal 100 decibel worden versterkt, 3 decibel minder dan nu is afgesproken, zo stond in een rapport.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tinnituspatiënt Arjen Lubach staat versteld van aanpak overheid