Sarita Lorena Beeld © ANP

Grensoverschrijdend gedrag Sarita Lorena helaas ook niet onbekend

30 december 2022 11:07

Begin dit jaar wordt Nederland opgeschrikt door een groot schandaal, aangezwengeld door Tim Hofman (34). Het gevolg: aangifte tegen 'The voice of Holland'-bandleider Jeroen Rietbergen (51) en coaches Marco Borsato (56) en Ali B (41). Sindsdien is de beerput opengetrokken. Ook zangeres  Sarita Lorena (25) heeft in het verleden grensoverschrijdend gedrag meegemaakt, vertelt ze donderdagavond in 'De Nationale 2022 Test'.

"Ik ga persoonlijk nooit alleen naar een studiosessie als ik de producer of artiest niet ken"

"Ik ken weinig vrouwen van mijn leeftijd die niet te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag", geeft ze toe. Als presentatrice Emma Wortelboer vervolgens vraagt hoe ze daarmee omgaat, antwoordt de zangeres dat ze onderling tips uitdelen. "Ik ga persoonlijk nooit alleen naar een studiosessie als ik de producer of artiest niet ken. (…) Ik heb weleens te maken gehad met producers of artiesten die mij niet serieus namen als vrouwelijke artiest en mij uitnodigden in de studio voor heel andere dingen dan muziek maken."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Sarita Lorena doet voor het eerst haar verhaal: 'Blijft moeilijk'

Dat is vooral in het begin van haar carrière gebeurd, vertelt Sarita. "Ik was een groentje, ondertussen heb ik die mensen eruit gefilterd. Maar het gebeurt vaker dan we denken."

In één verdenking van een mogelijk zedenmisdrijf rond het tv-programma The Voice heeft het Openbaar Ministerie besloten niet te vervolgen. Het onderzoek naar andere verdenkingen loopt nog. Tegen één persoon was aangifte gedaan van onzedelijke betasting en een zoen op de mond. "Na zorgvuldige bestudering van het onderzoeksdossier en intern overleg is door de officier van justitie besloten in de betreffende zaken geen vervolging in te stellen tegen de verdachte. Er is geen bewijs gevonden dat de aangiften ondersteunt", meldt het OM.

Uitkomst onderzoek The Voice niet veelbelovend: 'Geen goed teken'

05:41
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beste Zangers-aflevering Sarita Lorena maakt diepe indruk

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!