Harry Styles Beeld © ANP

Harry Styles grote kanshebber bij BRIT Awards

12 januari 2023 18:13

Wet Leg en Harry Styles (38) zijn de grote kanshebbers bij de BRIT Awards van 2023, maakte de organisatie donderdag bekend. De band en artiest hebben vier nominaties op hun naam staan. De uitreiking van de belangrijkste muziekprijzen van het Verenigd Koninkrijk is op 11 februari in de O2 Arena in Londen.

De Britse zanger Harry Styles is genomineerd in de categorieën artiest van het jaar, beste pop- of R&B-act, nummer van het jaar ('As It Was') en album van het jaar (Harry's House). De Britse indierockband Wet Leg maakt kans in de categorieën album van het jaar (Wet Leg), beste groep, beste nieuwe artiest en beste alternatieve- of rockact. Cat Burns, Fred Again en The 1975 hebben ieder drie nominaties op hun naam staan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Dua Lipa en Harry Styles hardst werkende Britse muzikanten'

Andere kanshebbers zijn onder anderen voormalig Eurovisiesongfestival-kandidaat Sam Ryder, die is genomineerd in de categorie beste nieuwe artiest, en Beyoncé en Taylor Swift. Beide Amerikaanse zangeressen maken kans in de categorieën beste internationale artiest en internationaal nummer van het jaar: Beyoncé met 'Break My Soul' en Taylor Swift met 'Anti-Hero'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prijzenregen Taylor Swift gaat door: ook drie People's Choice Awards

De presentatie in februari is in handen van Mo Gilligan. De komiek maakte vorig jaar zijn debuut als host van het jaarlijkse muziekprijzenfestijn. "Het hosten van de BRITs vorig jaar was een van de meest fenomenale momenten van mijn leven", zei Mo eerder in een persbericht. "Het vervult mij met trots om ons geweldige publiek nog dichter bij zijn favoriete artiesten te brengen. Ik beloof je, we gaan dit jaar nóg groter... let's go!"