Michael Jackson Beeld © ANP

Regisseur Antoine Fuqua werkt aan film over Michael Jackson

18 januari 2023 20:56

Regisseur Antoine Fuqua (56) werkt aan een film over het leven van zanger Michael Jackson. Dat meldt 'The Hollywood Reporter'. Hij ontwikkelt het project samen met producent Graham King (61), die eerder het met Oscars bekroonde 'Bohemian Rhapsody' maakte, over Queen-zanger Freddie Mercury.

Het scenario wordt nu geschreven door John Logan, de man achter de scripts van Gladiator en The Aviator. Antoine keert met de film terug naar zijn roots, stelt hij in een verklaring. "De eerste films die ik maakte waren clips, en die combinatie van muziek en film voelt nog steeds als een essentieel onderdeel van we ik ben", aldus de regisseur. "Er is geen artiest met de kracht, het charisma en de muzikale brille die Michael Jackson had."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry neemt ontslagen beveiliger van Michael Jackson aan

Volgens productiehuis Lionsgate zal de film 'alle aspecten van het leven van Jackson belichten', maar meer details zijn nog niet gegeven. Het is niet duidelijk hoe en of de talloze controverses rond Michael aan bod zullen komen. Zo is de zanger vaak geassocieerd met mogelijk seksueel wangedrag jegens kinderen, een beschuldiging die eerder onderwerp was van de veelbesproken HBO-documentaire Leaving Neverland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Drie nummers Michael Jackson van streamingdiensten gehaald

Michael brak door als kindsterretje met de Jackson 5. Later werd hij solo de grootste popster ter wereld. Hij won onder meer dertien Grammy Awards. In 2009 overleed hij, op 50-jarige leeftijd, aan een hartstilstand.