Trijntje Oosterhuis en Marco Borsato Beeld © ANP

Trijntje Oosterhuis laat zich uit over goede vriend Marco Borsato

3 februari 2023 11:13

Trijntje Oosterhuis (49) laat zich in een interview met 'De Telegraaf' uit over haar goede vriend en collega Marco Borsato (56). Volgens de zangeres gaat Marco - die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij kandidaten van 'The voice of Holland' en 'The Voice Kids' - 'door een heel moeilijke en kwetsbare tijd in zijn leven'.

"Hij blijft welkom bij mij”

Trijntje geeft eerder deze week twee optredens in het hoofdstedelijke Concertgebouw. Samen met broers Xander en Polle Vrienten en het Residentie Orkest laat ze symfonische bewerkingen horen van nummers van de overleden Henny Vrienten, de vader van Xander en Polle. Normaliter zou Marco de zangeres komen toejuichen bij zo'n gelegenheid. Deze keer echter niet. "Bij de meeste dingen die voor mij belangrijk zijn, is hij er. Ik denk dat dit concert zeker aan hem was besteed, maar ik kan me goed voorstellen dat hij even geen openbare dingen opzoekt." 

Volgens Trijntje gaat Marco 'door een heel moeilijke en kwetsbare tijd' en zit hij in een fase 'waarin hij een beetje op zichzelf leeft'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Trijntje over contact met Marco Borsato: 'Waardevol, dierbaar persoon'

Rob Goossens 'niet verbaasd' over boycot Marco Borsato

04:16

Trijntje weet niet wat er in de toekomst voor Marco in het verschiet ligt. "Ik weet niet wat hij wil en gaat doen. Misschien treedt hij nooit meer op, who knows. Al hoop ik voor hem dat alles uiteindelijk op z’n pootjes terechtkomt en het leven hem weer goed zal vallen."

De zangeres vindt het belangrijk dat we 'een beetje voorzichtig' zijn met elkaar. Vooral vanwege 'de cancelcultuur waarin we nu leven'. Ze steunt haar goede vriend dan ook door dik en dun: "Marco is voor mij een geweldige artiest, die ik de wereld gun. Hij blijft welkom bij mij.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Goossens ziet overeenkomst tussen erectiestoornis Waylon en intimiteitsvacuüm Marco Borsato

Eind vorig jaar doet de zangeres al een boekje open over de vriendschap tussen haar en de zanger. "Marco blijft altijd in mijn hart. Het is gewoon een waardevol, dierbaar persoon", vertelt ze destijds in het radioprogramma Gijs 2.4 op NPO Radio 2.

Sinds vorig jaar april wordt er onderzoek gedaan naar mogelijke zedenfeiten gepleegd door vier mensen rond The voice of Holland, namelijk rapper Ali B, voormalig bandleider Jeroen Rietbergen, Marco Borsato en een regisseur. Twee aangiftes tegen die laatste zijn geseponeerd. Marco ontkent de aantijgingen. De zanger zou tijdens zijn functie als coach bij The voice of Holland en The Voice Kids verscheidene kandidates en medewerkers hebben betast.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!