Claude Beeld © ANP

Claude: 'Absurd dat miljoenen mensen mijn muziek beluisteren'

4 februari 2023 07:09

Claude (19), de zanger van de nummer 1-hit 'Ladada (Mon dernier mot)', vindt het succes dat hij met de plaat beleeft 'absurd'. Dat vertelde de uit Congo afkomstige zanger vrijdagavond aan het ANP op de rode loper van de Qmusic Top 40 Awards.

"Het is allemaal heel veel, en heel leuk wel"

"Het is allemaal heel veel, en heel leuk wel", zei Claude, die op 9-jarige leeftijd vanuit Congo met zijn moeder, drie broers en drie zussen naar Nederland vluchtte. "Het is heel grappig wat er allemaal bij komt kijken", aldus de zanger, terwijl hij op de rode loper om zich heen keek naar de grote hoeveelheid aanwezige pers. "Het is heel leuk allemaal, maar dat is niet waarom ik muziek maak. Dat klinkt politiek correct, maar het is echt zo."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tweede single Claude weer combinatie tussen Nederlands en Frans

Dat miljoenen mensen naar zijn muziek luisteren, vindt Claude moeilijk te bevatten. "Het waren nummers die ik zelf alleen met mijn familie en vrienden beluisterde. Nu luisteren miljoenen mensen ernaar. Dat is wel een beetje een gek beeld, dat ik af en toe denk: wow, zoveel mensen zijn nu naar mij aan het luisteren." Met zijn nummer heeft Claude al zes weken op nummer één gestaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Flemming, StukTV en Claude genomineerd voor NPO Zapp Award

In 2023 is Claude van plan om zijn repertoire uit te breiden. "Meer muziek volgt, dat komt goed", zei hij.

Claude verrast door eigen succes: 'Word vergeleken met Stromae'

02:05

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!