Bas Hoeflaak Beeld © ANP

Bas Hoeflaak brengt fluitliedje uit na succes op sociale media

4 februari 2023 17:29

Komiek Bas Hoeflaak (49) heeft het nummer dat hij zong in het Prime Video-programma 'LOL: Last One Laughing' uitgebracht. Het knullige liedje over een fluit staat sinds zaterdag op Spotify. Platenmaatschappij Universal hoopt dat de song een 'absolute kraker' gaat worden tijdens carnaval.

Bas, vooral bekend van zijn rol in Sluipschutters, zong 'Het Fluitlied' in de vijfde aflevering van LOL. In het programma werden tien komieken zes uur lang in een ruimte opgesloten met één regel: er mocht niet gelachen worden. Wie toch lachte moest het spel verlaten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Famke Louise hard aangepakt in The Roast: 'Maar kon er wel om lachen'

Met zijn vertolking van 'Het Fluitlied' wist Bas Hoeflaak in één klap drie spelers te elimineren: Henry van Loon, Rayen Panday en Soundos El Amhadi. Alex Ploeg lachte ook, maar die had nog geen waarschuwing en mocht blijven. Alleen Stefano Keizers en Nienke Plas wisten zich te beheersen. De overige kandidaten waren al weggespeeld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol heeft 'veel gelachen' bij eerste klus na schandaal

Bas bleef uiteindelijk over met Nienke maar werd tot winnaar van het programma uitgeroepen omdat hij de meeste spelers aan het lachen had gemaakt. De afgelopen dagen ging zijn 'Fluitlied' viraal en werden fragmenten ervan veelvuldig gedeeld op sociale media.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!