Michael Jackson Beeld © ANP

Maker documentaire Michael Jackson zet vraagtekens bij biopic

5 februari 2023 17:22

Dan Reed (58), de regisseur van de documentaire 'Leaving Neverland' waarin Michael Jackson wordt beschuldigd van seksueel misbruik van twee minderjarigen, vindt het geen goed idee dat er een lovende film over het leven van de Amerikaanse zanger wordt gemaakt. Dat zegt de filmmaker zondag in 'The Guardian'.

"Niemand heeft het over het cancelen van deze film waarin een man wordt vereerd die kinderen verkrachtte"

Onlangs wordt bekend dat Graham King een film gaat maken over het leven van Michael Jackson. Hij regisseert eerder ook al de biopic Bohemian Rhapsody over de Britse band Queen. De rol van The King of Pop wordt gespeeld door zijn eigen neef, Jaafar Jackson.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Neef gaat Michael Jackson spelen in nieuwe biografiefilm: 'Voel me vereerd'

"Niemand heeft het over het cancelen van deze film waarin een man wordt vereerd die kinderen verkrachtte", schrijft Reed in een opiniestuk voor de Britse krant. Volgens hem laat het gebrek aan verontwaardiging in de media bij de aankondiging van de biopic zien dat "Jacksons verleiding nog steeds leeft", ook al is de zanger sinds 2009 al niet meer onder ons.

"Het lijkt alsof de pers, zijn fans en een vaste, oudere demografische groep die opgroeide met Jackson en hem adoreerde, zijn ongezonde relatie met kinderen opzij kan zetten en alleen maar van de muziek kan genieten", schrijft hij verder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe tattoo Travis Barker belachelijk gemaakt: 'Lijkt op Michael Jackson'

De regisseur vraagt zich af hoe zijn collega het vermeende kindermisbruik van de zanger in beeld gaat brengen, als hij dat überhaupt al zou doen. "Door het ontwijken van Jacksons voorliefde voor het slapen met jonge jongens, stuur je deze boodschap uit naar miljoenen slachtoffers van seksueel kindermisbruik: als een pedofiel rijk en populair genoeg is, zal de maatschappij hem vergeven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

TJ Jackson naar Nederland met eerbetoon aan Michael Jackson

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!