Rihanna Super Bowl Beeld © ANP

Waarom Rihanna niet betaald krijgt voor Super Bowl-optreden

13 februari 2023 14:10

Miljoenen mensen zien het Super Bowl-optreden van de zwangere Rihanna (34). Dat moet haar flinke knaken opleveren, zou je misschien denken. Wat krijgt ze betaald voor de show? Het antwoord verbaast je misschien: niks, noppes, nada. Hoe zit dat?

Rihanna is zeker niet de enige die onbetaald optreedt tijdens de Super Bowl Halftime Show. Er is geen enkele uitzondering: ook (en zelfs) Beyoncé, Jennifer Lopez, The Weeknd, Bruno Mars, Lady Gaga, 50 Cent, Dr. Dre en Eminem staan de afgelopen jaren gratis op het podium in het Amerikaanse footballstadion. 

De organisatie betaalt de artiesten zelf niet, maar wel de uitgaven voor de show en productiekosten. Wat het de artiesten wél oplevert, is het grootste podium ter wereld en daarmee gratis publiciteit van jewelste. Dat resulteert in albums die over de toonbank vliegen, een enorme boost aan het aantal streams op onder meer Spotify en zo dus ook een indirect gespekte bankrekening.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rihanna is in verwachting van haar tweede kindje

Het is letterlijk en in financieel opzicht het grootste optreden dat niet alleen RiRi, maar elke artiest die er voet op mag zetten, ooit zal geven. Niet dat Rihanna om vermogen verlegen zit, maar met de tweede spruit onderweg is een extra zakcentje en aandacht het work, work, work vast waard. Al vrezen fans nu wel dat ze nóg langer op haar nieuwe album moeten wachten...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opnames documentaire Rihanna na 6,5 jaar afgerond

Ook Rihanna staat versteld van zichzelf en deelt in de aanloop naar haar Super Bowl-optreden haar twijfels: 

Nikkie kijkt uit naar Superbowl-show Rihanna: 'Erop of eronder'

05:32