Snollebollekes Beeld © ANP

'Dit verdient Snollebollekes met carnavalsoptreden van een halfuur'

17 februari 2023 13:29

Niet alleen voor de carnavalvierders is het de aankomende dagen feest, dat geldt ook voor de artiesten. Een paar nummertjes zingen waar iedereen op kan hossen tikt namelijk lekker aan. Dus wie hebben er nou eigenlijk de meeste schik deze dagen?

"Al drie jaar lang, sinds corona, vroegen wij hetzelfde tarief. Het werd dus tijd om de prijzen iets te verhogen"

De gevolgen van de inflatie merk je dit jaar niet alleen wanneer je een biertje bestelt, ook veel feestartiesten schroeven met carnaval hun tarieven flink op. Wil je bijvoorbeeld meezingen met carnavalsact Lamme Frans (Rob Janssen), dan betaal je 3500 euro. En dat is 500 euro meer dan vorig jaar. Liever de Gebroeders Ko op je feestje? Dan betaal je dit jaar 2995 euro, 200 euro meer dan een jaar eerder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Heeft Justin Bieber van de Gebroeders Ko gejat?

Ook de Lawineboys, die je misschien kent van 'Sex Met Die Kale', 'Laat Maar Waaien' en 'Joost', vragen eerder nog 2695 euro exclusief btw. Dit jaar zetten ze de tent op z’n kop voor 3295 euro exclusief btw. Heb je een hoger budget, dan kun je Frans Duijts of Wolter Kroes boeken, die ook behoorlijk lekker cashen deze dagen. Beide artiesten verhogen hun tarief namelijk met 1000 euro en kosten 6995 euro exclusief btw. Ka-ching!

Maar de échte lachende derde is Rob Kemps. Snollebollekes is één van de duurste feestacts in Nederland. De hitmachine is zo duur dat de prijs enkel op aanvraag is, wat meestal al genoeg zegt. Artist Bookings schat de vraagprijs op zo’n 20.000 euro voor een halfuur en dat is 4000 euro meer dan in 2022.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emma Wortelboer en La Fuente in nieuwe clip Snollebollekes

Dat bedrag gaat echter niet rechtstreeks naar de artiest. Er worden meerdere lonen van betaald en een groot deel wordt afgedragen aan de Belastingdienst. "Voor de artiest zelf blijft ongeveer de helft van de helft over", legt Adrie van den Berk, eigenaar van Berk Music, uit aan Het Brabants Dagblad.

"Net als veel lonen zijn ook de lonen van artiesten en hun team omhooggegaan. Wij zijn relatief laat met de prijsstijgingen voor optredens. Al drie jaar lang, sinds corona, vroegen wij hetzelfde tarief. Het werd dus tijd om de prijzen iets te verhogen. Daarnaast hebben de tarieven natuurlijk ook te maken met vraag en aanbod van een artiest."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lex Uiting verovert plek in Top 2000 met eigen nummer: ‘Best hoog’

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!