Mia Nicolai en Dion Cooper Beeld © AVROTROS

Met dit nummer willen Mia en Dion douze points halen op het songfestival

1 maart 2023 19:16

Eindelijk is het zover: het lied waarmee Nederland in mei in het Verenigd Koninkrijk douze points probeert te scoren is nu te beluisteren. Lukt het Mia Nicolai (26) en Dion Cooper (29) met dit nummer de winst voor Nederland binnen te slepen?

"Wat maakt ons menselijk?"

Het lied waarmee Mia en Dion in mei meedoet aan het Eurovisiesongfestival, draagt de titel 'Burning Daylight'. Het duo geeft eerder al een voorproefje over de inhoud van hun lied. "Wat maakt ons menselijk? We weten allemaal dat het leven zwaar kan zijn. Het kan onmogelijk, leeg en alleen voelen. Maar we zijn niet alleen. We zijn meer hetzelfde dan dat we verschillen", vertellen zij in een video over het nummer. Beluister het lied hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Is songfestivalselectie een grote farce? Mia Nicolai deelt vreemd bericht

Oud-winnaar Duncan Laurence heeft flink lopen lobbyen voor de inzending van dit jaar. Maar zelf stellen Mia en Dion dat dat niet de reden is dat zij zijn uitgekozen om mee te doen. "Ik durf te zeggen dat iedereen een eerlijke kans heeft gehad. Ik heb gezien hoe zorgvuldig het selectiesysteem werkt", aldus Mia vorige maand in Het Parool.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mia en Dion ontkennen voorkeursbehandeling te hebben gekregen

Nederland strijdt in de eerste halve finale op 9 mei voor een ticket voor de finale op 13 mei. Het songfestival wordt dit jaar gehouden in Liverpool in het Verenigd Koninkrijk. Eigenlijk zou Oekraïne het Eurovisiesongfestival moeten organiseren, maar door de oorlog in het land is dat geen optie. Oekraïne won vorig jaar met het nummer 'Stefania' van de band Kalush Orchestra.

Aran Bade reageert op Songfestival-nummer Mia en Dion: ‘Beetje ingewikkeld'

09:31

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!