Coen Swijnenberg Beeld © ANP

Dj's onder de indruk van Nederlandse inzending songfestival

1 maart 2023 20:28

Het songfestivalnummer 'Burning Daylight' van het Nederlandse duo Mia Nicolai (26) en Dion Cooper (29) is zeker geschikt voor op de radio. Dat vinden dj's Emmely de Wilt (36) (KRO-NRCV, NPO Radio 2), Coen Swijnenberg (42) (Radio 538) en Wim van Helden (38) (Qmusic). De ballad waarmee Mia en Dion meedoen aan het Eurovisie Songfestival in Liverpool beleefde woensdagavond zijn première.

"Het is een goed liedje, ik had aan het begin zelfs een beetje kippenvel"

Coen Swijnenberg, die in het verleden in de selectiecommissie zat, is na één keer luisteren 'onder de indruk', vertelt hij aan het ANP. "Het is een goed liedje, ik had aan het begin zelfs een beetje kippenvel. Muzikaal is het dik, dik in orde." De dj ziet het wel als een nummer dat vaak op de radio kan worden gedraaid. "Het is een liedje met een kop en een staart, precies wat goede radioliedjes zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivalzangers Mia Nicolai en Dion Cooper zien toekomst als soloartiesten

Ook collega Emmely de Wilt zou 'Burning Daylight' draaien. "Het is een mooi liedje dat goed wegluistert", zegt ze. Wel vindt de dj het jammer dat Nederland de laatste jaren vaker 'zwaardere nummers' naar het songfestival stuurt. "Dat is echt een trend met bijvoorbeeld The Common Linnets en Duncan Laurence. Ik hoop op wat meer explosie, wat meer kitsch."

Wim van Helden vindt het juist een heel 'spannend' liedje dat zeker geschikt is voor op de radio. "Het is heel dynamisch doordat eerst de man begint met zingen en daarna pas de vrouw, het is niet gelijk in duetvorm." Ook de piano vindt de dj en presentator van de podcast Top 40 Stories erg mooi. "De aanslag is een beetje tegen het valse aan. Een beetje hoe Chris Martin van Coldplay dat ook doet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivalcommissie koos niet bewust weer voor een rustig lied

Het feit dat Duncan Laurence meeschreef aan het nummer, horen de dj's goed terug. Volgens Emmely hoor je dat aan het 'melancholische'. De 'handtekening van Duncan' hoort Wim aan onder meer de 'opbouw en de toon van zingen'.

Hoe het nummer in mei gaat scoren op het Eurovisie Songfestival in Liverpool vinden de dj's lastig in te schatten. "Ik weet niet of dit het winnende liedje is", zegt Coen. Emmely durft te voorspellen dat het 'sowieso een finaleplek' wordt. "Misschien een negende plaats." Wim is optimistischer. "Ik denk wel diep in de top 10. Ik durf wel te zeggen dat top 5 moet lukken."

Aran Bade reageert op Songfestival-nummer Mia en Dion: ‘Beetje ingewikkeld'

09:31

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!