Maan en Goldband Beeld © ANP

Maan en Goldband belangrijkste winnaars op Edison-gala

6 maart 2023 19:50

Maan (26) en Goldband zijn maandagavond de belangrijkste winnaars geworden van de Edison Pop 2023. Kensington werd, mede vanwege het vertrek van zanger Eloi Youssef (35) bekroond met de Edison-oeuvreprijs.

In totaal werden er in het AFAS Theater in Leusden elf awards verdeeld. S10 was vooraf met vier nominaties favoriet, gevolgd door Maan en Goldband met ieder drie kansen. De Haagse band verzilverde al zijn nominaties en won naast de song van het jaar ook in de categorieën Nieuwkomer en Videoclip (eveneens voor 'Stiekem'). De laatste leverde Maan een tweede prijs op.

Ook sor ging met twee Edisons naar huis. Zijn drieluik 'Bae Doven No. 1 / No. 2 / No. 3' leverde hem ook een award op in de categorie Hiphop. Verder vielen Antoon (Pop), DI-RECT (Rock) en S10 (Nederlandstalig) in de prijzen net als Mart Hoogkamer (Hollands), Froukje (Alternative) en Tiësto (Dance). De laatste drie wonnen voor het tweede jaar op rij in dezelfde categorie.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Stiekem van Maan en Goldband is uitgeroepen tot song van het jaar

De Edison, ook wel de Nederlandse Grammy genoemd, is de oudste en een van de meest prestigieuze muziekprijzen van Nederland. De award bestaat zoals elk jaar uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d'Hont.

De vakjury bestond naast voorzitter Wilbert Mutsaers van Spotify uit Hester Carvalho (NRC), Martijn Biemans (Qmusic), Anna Veenstra (Melkweg), Nils Brokerhof (100%NL/SLAM!) en Randall Spann (FunX).

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kensington wint Edison Pop-oeuvreprijs

Nieuwe gezichten hopen Edison te winnen: 'Geschiedenis schrijven'

01:53

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!