Taylor Swift Beeld © ANP

Taylor Swift vol energie begonnen aan eerste tour in vijf jaar

18 maart 2023 14:19

Taylor Swift (33) is begonnen aan haar eerste tournee in vijf jaar tijd en dat is haar goed bevallen. De zangeres heeft haar fans de afgelopen jaren erg gemist vertelt ze vrijdag volgens Amerikaanse media aan de 80.000 bezoekers van de show in Glendale in de Amerikaanse staat Arizona.

Taylor wil de verloren tijd inhalen en heeft daarom een avondvullend programma. De Amerikaanse zangeres speelt 44 nummers tijdens haar set van meer dan drie uur.

Tay heeft al aangekondigd dat haar tour een 'reis door al haar muzikale tijdperken' zou worden. Zo speelt ze nummers van al haar tien albums.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joe Alwyn houdt mogelijke verloving met Taylor Swift geheim

De animo voor kaartjes was enorm groot. Zo brak de zangeres het record van meest verkochte tickets, 2,4 miljoen, van een artiest op één dag. De enorme belangstelling zorgde ervoor dat de website van Ticketmaster platlag. Daarnaast was de vraag groter dan het aanbod en waren veel tickets door bots opgekocht, tot groot ongenoegen van fans en Taylor zelf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Taylor Swift brengt vier opnieuw opgenomen nummers uit

Het concert was het eerste van 52 in de Verenigde Staten. Internationale shows zijn nog niet aangekondigd, maar wel beloofd. In 2015 was Taylor voor het laatst in Nederland.