Duran Duran Beeld © ANP

Zieke Andy Taylor na bijna twintig jaar weer op plaat Duran Duran

19 maart 2023 12:07

Gitarist Andy Taylor (62), die vorig jaar onthult kanker te hebben, is na bijna twintig jaar weer de studio ingedoken met Duran Duran. Volgens bassist John Taylor (62) werkt de muzikant, die in 2006 opstapte bij de Britse band, mee aan een nieuw album. De laatste plaat met de gitarist is 'Astronaut' uit 2004.

"Het is heel fijn dat hij betrokken is bij dit project"

"We werken aan een album dat eind dit jaar moet uitkomen en hij speelt daarop gitaar", vertelt de bassist volgens Britse media eerder deze week tijdens het evenement Unforgettable Evening in LA in Los Angeles.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duran Duran-bassist John Taylor genezen van coronavirus

De plaat zal volgens Taylor veel covers bevatten. "Nummers die veel voor ons betekenden toen we kinderen waren. Dus het is heel fijn dat hij betrokken is bij dit project."

Andy Taylor maakte in november bekend dat hij prostaatkanker heeft, maar dat de situatie niet 'levensbedreigend' is. De gitarist voegde zich in 1980, twee jaar na de oprichting, bij Duran Duran. De muzikant scoorde met de band grote hits als 'Girls On Film', 'Rio' en 'Hungry Like The Wolf'. Hij stapte in 1986 uit de groep, maar keerde in 2001 weer enkele jaren terug.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voormalig Duran Duran-gitarist Andy Taylor heeft kanker

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!