Bruce Springsteen Beeld © ANP

Bruce Springsteen op bezoek bij Joe Biden voor hoge onderscheiding

21 maart 2023 10:59

Bruce Springsteen (73) gaat dinsdag op bezoek bij de Amerikaanse president Joe Biden (80). De zanger is een van de twaalf sterren die tijdens een ceremonie in de East Room van het Witte Huis de National Medal of Arts ontvangt, de hoogste onderscheiding die een artiest kan krijgen van de Amerikaanse overheid.

"De muziek van Bruce Springsteen viert onze triomfen, heelt onze wonden en geeft ons hoop en vat de geest van wat het betekent om Amerikaan te zijn"

In een verklaring van het Witte Huis wordt Bruce omschreven als 'een van onze grootste artiesten en verhalenvertellers'. 'De muziek van Bruce Springsteen viert onze triomfen, heelt onze wonden en geeft ons hoop en vat de geest van wat het betekent om Amerikaan te zijn.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bruce Springsteen zegt opnieuw concert af door ziekte

De prestigieuze prijs wordt al sinds 1985 uitgereikt. Dinsdag zal dat voor de eerste keer worden gedaan sinds Biden president van de Verenigde Staten is. Tijdens de ceremonie op dinsdag krijgen ook onder anderen zangeres Gladys Knight, actrice Julia Louis-Dreyfus en modeontwerpster Vera Wang een medaille.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bruce Springsteen in het bijzonder dankbaar voor Nederlandse fans

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!