Goldband Beeld © ANP

Goldband grote winnaar bij 3FM Awards

23 maart 2023 21:54

Goldband is net als vorig jaar als grote winnaar uit de bus gekomen tijdens de uitreiking van de 3FM Awards, donderdagavond in poppodium PAARD in Den Haag. Het Haagse trio, dat bestaat uit Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen, weet hun nominaties in de categorieën Beste Groep, Beste Samenwerking en Beste Song te verzilveren. De winnaars zijn bepaald door luisteraars van 3FM.

De 3FM Award voor Beste Samenwerking wint de groep samen met zangeres Maan voor hun liedje 'Stiekem', dat eind vorig jaar wordt uitgebracht en op het album Leven van Maan terug te vinden is. 'Stiekem' isas ook genomineerd in de categorie Beste Song, maar daarin weet Goldband zichzelf te verslaan. Zij magen het beeldje in deze categorie namelijk in ontvangst nemen voor hun andere hit 'Noodgeval'. Dat lied komt in 2021 uit en verscheen op hun album Betaalbare romantiek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

S10, Maan en Goldband grootste kanshebbers bij Edisons 2023

Verder krijgt rapper Joost de Award voor Beste Artiest, mag Claude het beeldje voor Beste Nieuwkomer in ontvangst nemen en krijgt Prins S. en de Geit het beeldje voor Beste Indie Act. S10 mag een 3FM Award in ontvangst nemen voor haar album Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Mij Denkt, dat de zangeres eind vorig jaar uitbrengt.

Paul voor je neus: Europa maakt kennis met Goldband

06:05
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Goldband-zanger betuigt spijt na drugsgebruik op podium: 'Niet slim'

Afgelopen jaar was het Haagse Goldband samen met zangeres MEAU de grootste winnaar. De Nederlandse acts wisten allebei twee van hun drie nominaties te verzilveren. Goldband kreeg toen de prijs voor Beste Groep en Beste Album voor hun plaat Betaalbare romantiek.