Mia Nicolai en Dion Cooper Beeld © ANP

Finale Eurovisiesongfestival live te zien in Britse bioscopen

24 maart 2023 18:13

De grote finale van het Eurovisiesongfestival is dit jaar live te zien in de Britse bioscopen. Het is voor het eerst dat de finale van het evenement, dat van 9 tot en met 13 mei plaatsvindt in Liverpool, op groot scherm te volgen is in het Verenigd Koninkrijk.

"Fans kunnen hun gebruikelijke songfestivalfeestjes van de huiskamer naar de bioscoop verplaatsen, waarbij verkleedkleding ZWAAR wordt aangemoedigd"

Fans die het ESF in de bioscoop willen komen bekijken, worden van harte aangemoedigd om zich feestelijk aan te kleden voor het uitje. "Fans kunnen hun gebruikelijke songfestivalfeestjes van de huiskamer naar de bioscoop verplaatsen, waarbij verkleedkleding ZWAAR wordt aangemoedigd", staat in het persbericht van distributeur CinemaLive. Ook meezingen met de 26 finalisten wordt gewaardeerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivaloutfit Sam Ryder wordt tentoongesteld in Liverpool

Namens het Verenigd Koninkrijk doet dit jaar Mae Muller mee met het nummer 'I Wrote A Song'. De artiest staat sowieso in de finale op 13 mei, omdat Groot-Brittannië een van de vijf landen is dat altijd geplaatst wordt voor de finale. Samen met Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië dragen zij financieel het meest bij aan de organisatie van het ESF. Alle andere landen, behalve de winnaar van de vorige editie, moeten in de halve finales strijden voor een plekje in de finale. Vorig jaar won Oekraïne, maar vanwege de oorlog wordt het evenement in het Verenigd Koninkrijk georganiseerd. Dat land werd tweede.

Nederland als 14e tijdens halve finale songfestival: 'Gunstig'

00:14
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Floor Jansen maakt indruk met eerste soloplaat in Beau: 'Naar het songfestival'