ABBA Beeld © ANP

ABBA komt niet samen voor reünie tijdens Eurovisie Songfestival 2024 in Zweden

16 mei 2023 09:39

De Zweedse popgroep ABBA komt volgend jaar tijdens het Eurovisie Songfestival niet samen voor een reünie. Dat laat een woordvoerder van de band weten aan de Zweedse omroep SVT. Fans van ABBA speculeerden over een hereniging, gezien het volgend jaar vijftig jaar geleden is dat ABBA het liedjesfestijn won met hun hit 'Waterloo'.

"Zulke plannen zijn er niet"

"Zulke plannen zijn er niet", aldus de woordvoerder van ABBA. De zegsvrouw noemt het 'wishful thinking' van fans. De winst van ABBA op het songfestival in 1974 betekende destijds de internationale doorbraak van de popgroep.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waterloo van ABBA volgens fans nog altijd beste songfestivalnummer

Sinds mei vorig jaar zijn wel hologramconcerten van ABBA te zien in een speciale zaal in Londen. De hologrammen van Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus en Benny Andersson worden begeleid door een tienkoppige band. Bij de première kwamen de vier voor het eerst in 36 jaar weer samen in het openbaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eurovisiesongfestival vijftig jaar na winst ABBA weer in Zweden

Het songfestival wordt in 2024 in Zweden gehouden omdat zangeres Loreen zaterdag de winst voor haar thuisland binnensleepte. Met haar nummer 'Tattoo' wist zij de meeste punten te behalen. Het is de tweede keer dat de zangeres het songfestival won, eerder deed zij dat al in 2012 met het lied 'Euphoria'. In totaal heeft Zweden nu zeven keer het Eurovisie Songfestival gewonnen. Alleen Ierland wist het evenement net zo vaak te winnen.

Jeroen Kijk in de Vegte onder de indruk van ABBA-hologrammen

00:42

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!