Jeroen van der Boom Beeld © ANP

Jeroen van der Boom brengt single uit met Spaans tintje

19 mei 2023 08:00

Jeroen van der Boom (50) brengt vrijdag een zomerse single uit met Spaanse invloeden. De zanger zegt dat het nummer 'Todo es la Musica' totaal anders is dan de muziek die mensen van hem gewend zijn.

"Spanje is belangrijk in mijn leven"

"Vanaf de eerste keer dat ik het van origine Israëlisch/Spaanse nummer hoorde, was ik erdoor gegrepen", zegt Jeroen. "Het is totaal iets anders dan ik voorheen heb gedaan. Maar dat hoort ook bij mij. Je moet je blijven vernieuwen." 'Todo es la Musica' betekent Alles is muziek en is geproduceerd door Sjors van den Eerenbeemt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen van der Boom kon alles kwijt in Masked Singer-rol

Samen met Sjors schreef Jeroen een Nederlandse tekst, maar op muzikaal vlak zijn de Spaanse invloeden goed te horen, zegt de zanger. "Natuurlijk ontbreekt ook de Spaanse flamenco-gitaar niet. Spanje is belangrijk in mijn leven. Ik ben daar getrouwd en ieder jaar vieren we er graag vakantie. De Spaanse teksten hebben we vrij vertaald naar het Nederlands. We hopen de luisteraars het gevoel te geven dat ze zich even in Spanje wanen. Het gevoel van vrijheid te hebben en je dromen achterna gaat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meeste Ziggo Dome-shows op naam Jeroen van der Boom: 'Vereerd'

De single 'Todo es la Musica' is vanaf vrijdag op de verschillende streamingsdiensten te beluisteren.

Jeroen van der Boom apetrots op acteerdebuut zoon Luuk

02:24

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!