Tina Turner Beeld © ANP

Stage Entertainment diepbedroefd door overlijden Tina Turner

24 mei 2023 23:18

Musicalbedrijf Stage Entertainment, producent van de musical over de woensdag overleden Tina Turner, is diepbedroefd. "Zij was een iconische en legendarische zangeres en muzikant, die van grote invloed is op vele artiesten en vele generaties. Haar levensverhaal en muziek hebben veel mensen over de hele wereld geïnspireerd".

"We eren haar liefde, respect en goedheid"

"Woorden kunnen onze gevoelens niet uitdrukken. We eren haar liefde, respect en goedheid", laat Stage Entertainment weten. "Haar nalatenschap leeft voort op zo veel mooie manieren. Wij rouwen om een legendarische vrouw. Onze gedachten zijn bij Erwin Bach en de familie van Tina." En: "TINA - De Tina Turner Musical is een ware viering van deze uitzonderlijke vrouw. Laten we stilstaan bij haar leven, haar kracht en muziek."

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Zo stoomde Nyassa zich klaar voor hoofdrol Tina Turner-musical

De musical was in 2018 voor het eerst te zien in Londen, later in Hamburg en New York waarna het stuk voor het eerst in 2020 naar Nederland kwam. De productie is een zogenoemde ‘jukeboxmusical’ die is opgebouwd rond de grote hits van de zangeres en werd mede geschreven door Frank Ketelaar en Kees Prins. Na het einde van de coronacrisis werd de show hervat.

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

'Tina Turner genoot enorm van maken van documentaire'