Duncan Laurence Beeld © ANP

Duncan Laurence stelt albumrelease uit: 'Mentaal uitgeput'

26 mei 2023 13:38

Duncan Laurence (29) heeft de release van zijn tweede album 'Skyboy' uitgesteld. De zanger is 'mentaal uitgeput' en 'zo verdrietig', schrijft hij vrijdag op Instagram.

"De komende week zal ik me richten op het afronden van de laatste loodjes voordat ik een paar weken vrij neem om te herstellen"

Volgens Duncan zijn de afgelopen maanden 'te veel' geweest. Het is niet duidelijk waar de zanger precies op doelt, maar zijn gevoel heeft mogelijk te maken met de ophef rond Mia Nicolai en Dion Cooper. Duncan begeleidde het songfestivalduo en kreeg daar kritiek op toen de eerste twee live-optredens vals waren. Critici vonden dat de zanger meer voor de twee had kunnen doen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence niet betrokken bij songfestivalevaluatie AVROTROS

Duncan stelde eerder ook al singles uit om zich volledig op Mia en Dion te richten. Zijn album is wel al helemaal klaar, maar de zanger is er niet klaar voor. 'Ik realiseer me dat ik nu niet sterk genoeg ben om het de aandacht, de promotie en de liefde en zorg te geven die het nodig heeft na de release. Dus hebben mijn team en ik besloten om de releasedatum te verplaatsen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers gieren om persiflage Duncan Laurence in Even Tot Hier

Een nieuwe datum wordt niet genoemd. 'De komende week zal ik me richten op het afronden van de laatste loodjes voordat ik een paar weken vrij neem om te herstellen en sterker terug te komen.'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!