Beeld © Rianne Barger/ANP

Nick Schilder heeft Simon Keizer niet nodig: 'Volendam achter zich gelaten'

2 juni 2023 16:18

Simon wie? Nick Schilder (39) laat met zijn nieuwe muziek horen dat 'ie het ook heel goed alleen kan. Dat stellen Bridget Maasland (48) en Rob Goossens (32) in een nieuwe aflevering van De BLVD Podcast. "Ik kreeg een soort plaatsvervangende trots toen ik zag hoe hij dit aanpakte", aldus Rob.

"Het Swiebertje-effect blijft, maar dat is groter voor Simon dan voor Nick. Dat zien we nu al"

De eerste debuutsingle als solo-artiest van Nick heeft als titel 'Shatterproof' en klinkt heel anders dan zijn voorgaande nummers met zijn partner, Simon Keizer. Echte dance muziek, aldus Bridget en Rob.

"Nick is Simon nu eigenlijk al kwijt", aldus Rob. "Het is een beetje net als bij de Harry Potter-sterren: bij de een denk je nog steeds dat is Ron Weasley, en de ander die… Emma Watson is Harry Potter best een beetje kwijtgeraakt. (…) Het Swiebertje-effect blijft, maar dat is groter voor Simon dan voor Nick. Dat zien we nu al."

De BLVD Podcast #30: de tegenstrijdige keuze van Duncan Laurence en tegenvallend succes voor Ruud & Olcay

43:04
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nick Schilder begint steeds meer te wennen aan solocarrière

Ook Bridget is het ermee eens dat Nick voor een heel andere sound gaat. De Volendamse zit nu bij het team van Armin van Buren en heeft zijn verleden helemaal achter zich gelaten. "Dat heeft 'ie slim aangepakt", vertelt ze in de podcast. "Hij gaat meteen werken met professionals die daar goed in zijn. In Volendam zijn ze in iets heel goed - dat hebben ze al heel vaak bewezen, maar Armin is natuurlijk wel de beste op dit gebied."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nick Schilder bedankt fans voor 'mooie tijd' na slotconcert

Beluister De BLVD Podcast nu via Spotify. Elke donderdag een nieuwe aflevering.