Stromae vervangen door Mumford & Sons tijdens Rock Werchter

5 juni 2023 17:01

Mumford & Sons vervangt Stromae (38) tijdens Rock Werchter. Dat maakt de organisatie van het festival maandag bekend. De Belgische superster maakte vorige maand bekend zijn hele tournee om gezondheidsredenen af te zeggen, waarbij dus ook het optreden tijdens het festival.

"We zijn dankbaar en vooral ook erg verheugd dat ze de eerste festivaldag afsluiten"

"Wat waren we blij met Stromae als donderdag headliner. Het nieuws dat hij om gezondheidsredenen zijn Multitude tournee vroegtijdig moest stopzetten, raakte ons diep", laat de organisatie weten. Een vervanger voor Stromae vinden was "een quasionmogelijke taak", vervolgt de organisatie. "De uitdaging was groot, onze programmatoren gingen voluit om de best mogelijke vervanger vast te leggen. We zijn dan ook erg blij te kunnen aankondigen dat onze vrienden Mumford & Sons de uitnodiging om de openingsdag van het festival te headlinen hebben aanvaard."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Claude mag na cancelen Stromae nu in voorprogramma Suzan & Freek

De Britse folkrockband zou vanaf begin juli gaan toeren door Europa, maar gaat voor het festival al een paar dagen eerder, laat de organisatie weten. "Het concert op donderdag 29 juni wordt de eerste Europese show van Mumford & Sons in meer dan drie jaar. We zijn dankbaar en vooral ook erg verheugd dat ze de eerste festivaldag afsluiten."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Stromae schrapt hele tour inclusief shows in Nederland

Ook voor het Nederlandse festival Down The Rabbit Hole (DTRH) was het zoeken naar een vervanger voor de Belgische zanger. Daar neemt begin juli zanger Burna Boy de plek van Stromae in op het hoofdpodium op de zaterdagavond.

Naast Mumford & Sons heeft Werchter Froukje en Berre aan de line-up toegevoegd. Het festival, waar doorgaans ook veel Nederlanders op afkomen, vindt plaats van 29 juni tot 2 juli in het Festivalpark in Werchter.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!