Frank Masmeijer vecht uitlevering België aan

06 november 2018 05:17

De rechtbank in Amsterdam behandelt vandaag de uitleveringszaak tegen Frank Masmeijer. De voormalig-tv-presentator is in België vorig jaar veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor zijn rol in een drugszaak. De Belgische autoriteiten hebben om zijn uitlevering verzocht.

Ten tijde van het vonnis van de rechtbank in Antwerpen was de 57-jarige al een tijd op vrije voeten. Bij de uitspraak, waarin werd bepaald dat hij terug de cel in moest, bleef hij weg. Op 23 oktober werd Frank Masmeijer uiteindelijk in een hotel in Breda gearresteerd.

De Belgische autoriteiten hebben om zijn uitlevering verzocht, maar daar verzet Frank Masmeijer zich nu tegen. Zijn advocaat, Geert-Jan Knoops, zal dat verzet toelichten tijdens de zitting in Amsterdam.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dinsdag rechtbankzitting Frank Masmeijer

Frank Masmeijer heeft tegen het Antwerpse vonnis hoger beroep aangetekend. Naast de acht jaar cel heeft de rechtbank hem ook 48.000 euro boete opgelegd.

De zaak draait om de smokkel van 467 kilo cocaïne, via de haven van Antwerpen. De behandeling van de zaak in hoger beroep gaat op zestien november van start.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!