Beeld © Arie Kievit

Marieke Elsinga diep onder de indruk van Oeganda-reis

19 november 2018 12:46

Marieke Elsinga is nog altijd diep onder de indruk van haar ontroerende reis naar Oeganda met hulporganisatie Cordaid. Ze bezocht verschillende vluchtelingenkampen en stond oog in oog met kindgezinnen die vanwege ziekte, oorlog of natuurrampen geen ouders meer hebben.

Miljoenen kinderen ter wereld staan hulpeloos alleen na het verlies van hun ouders. Deze jonge kinderen moeten zelf aan de slag voor onderdak, schoon drinkwater en eten. Voor hen staat elke dag weer in het teken van overleven. Dit geldt ook voor de viertienjarige Jane, die Marieke ontmoet tijdens haar reis.

Jane is slechts twaalf jaar als ze samen met haar broertjes moet vluchten vanwege de oorlog in haar land. Haar vader is dan al overleden en haar moeder is spoorloos. Jane en haar broertjes zijn dan ook compleet op zichzelf aangewezen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Marieke Elsinga komt in actie voor kindgezinnen

Tijd om als een onbezorgd kind te spelen is er niet, daarvoor is de lijst met verantwoordelijkheden te lang. De druk om voor zichzelf en haar broertjes te zorgen is erg groot, al heeft de dappere Jane daar lang niet altijd de energie voor. "Soms begin ik te huilen omdat niemand me kan helpen...", vertelt ze Marieke in alle eerlijkheid.

Waar ze vooral wakker van ligt, is het feit dat als een van haar broertjes ziek is, er niemand is die hem naar het ziekenhuis kan brengen. Want als ze zelf gaat, is er niemand thuis om voor de rest te zorgen.

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marieke Elsinga diep onder de indruk van Oeganda

Het verhaal van Jane staat niet op zichzelf, alleen al in het noorden van Oeganda staan tienduizenden kindgezinnen er helemaal alleen voor.

RTL Boulevard en Cordaid komen dan ook samen in actie voor deze kwetsbare kinderen. Zo zijn er deze hele week bij RTL Boulevard beelden te zien van de indrukwekkende reis van Marieke. Maar ook jij kan helpen! Sms daarvoor LEVEN naar 4333 en doneer drie euro om kindgezinnen te helpen overleven.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!