Beeld © ANP

Johan Derksen niet te spreken over afschieten 1800 herten

11 december 2018 11:23

Staatsbosbeheer is onlangs begonnen met het afschieten van 1800 edelherten in de Oostvaardersplassen. En dat is bij Johan Derksen in het verkeerde keelgat geschoten. In Veronica Inside liet de voetbalanalist zich gisteravond uit over de actie.

"Het zijn kerngezonde dieren"

Veel edelherten zijn vorig jaar gestorven door de strenge winter. Om daar nu goed op voorbereid te zijn, heeft Staatsbosbeheer besloten om er alvast 1800 af te schieten. Johan snapt daar he-le-maal niks van en vindt het vooral belachelijk dat Nederlanders niet meer protesteren.

"Het zijn kerngezonde dieren en je maakt mij niet wijs dat je ze in de wintermaanden niet gewoon kunt bijvoeden, of zeg ik nu iets heel doms?", zei hij in Veronica Inside. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen over ophef: 'Ik heb nooit iets naars over homo's gezegd'

"Die beesten zijn het slachtoffer dat er iemand een hek om dat park heeft gezet waardoor het een grote kinderboerderij is geworden. Ik loop vaak in het bos met mijn hond en ik ben nog nooit een edelhert tegen gekomen, dus volgens mij hadden die 1800 beesten best in andere bossen ondergebracht kunnen worden. Er heeft één opzichter geprotesteerd, heb ik gelezen en die krijgt waarschijnlijk nu voor straf een afvloeiing aan zijn reet", aldus een boze Johan. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!