Beeld © ANP

Eva Jinek invloedrijkste vrouw in de media

11 december 2018 19:49

Luizenmoeder-actrice Ilse Warringa is dinsdag door Opzij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw op het terrein van cultuur. Presentatrice Eva Jinek was de winnaar in de categorie media, zo werd duidelijk bij de bekendmaking van de jaarlijkse Opzij Top 100 van invloedrijkste vrouwen in Nederland.

Advocaat Bénédicte Ficq en longarts Wanda de Kanter werden uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouwen van 2018. De twee klaagden de tabaksindustrie aan in de strijd tegen roken. Hoofdredacteur van het maandblad, Marianne Verhoeven, zegt over het winnende duo:" We staan volkomen achter jullie en we blijven jullie volgen.''

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ilse Warringa en Coen & Sander in Maya de Bij-film

Andere winnaars waren Beatrice de Graaf (onderwijs en wetenschap), Lilian Ploumen (politiek) en Bibian Mentel (sport). Verder is Margrite Kalverboer het meest invloedrijk op het terrein van openbaar bestuur/orde, Lotte de Bruijn van technologie, Shirin Musa van non-profit en Marry de Gaay Fortman op het terrein van het bedrijfsleven.

Het feministische maandblad bracht de Top 100 voor de tiende keer uit. Opzij wil hiermee de impact van vrouwen in onze maatschappij zichtbaar maken en vergroten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!