Hashtag Awards voor Tim Hofman en Mocro Maffia

17 december 2018 22:35

De documentaire Terug naar je eige land van Tim Hofman is maandagavond bekroond met een Hashtag Award, de jaarlijkse vakprijs voor de beste onlinecontent van het jaar. In de veelbesproken aflevering van zijn serie #Boos confronteerde Hofman politici in Den Haag met asielkinderen die niet in Nederland mogen blijven.

Omdat de Tweede Kamer weigert het kinderpardon breed toe te passen, moeten veel kinderen die in Nederland zijn opgegroeid, toch het land uit. Onder meer VVD-leider Klaas Dijkhoff kwam flink onder vuur te liggen om zijn lompe reactie, toen een jongetje van negen vertelde dat hij in zijn land van herkomst vermoedelijk gedood wordt. Een oproep tot het ruimer toepassen van het kinderpardon kreeg in korte tijd meer dan 250.000 handtekeningen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Misdaadserie Mocro Maffia krijgt tweede seizoen

Terug naar je eige land werd bekroond in de categorie beste onlinevideo. Behalve Hofman werd ook de Videoland-serie Mocromafia bekroond, als beste video on demand-serie van het jaar. Van de reeks werd bij de uitreiking een tweede seizoen aangekondigd. Als beste muziekvideo van het jaar werd Caza van Slide ft. Famke Louise gekozen. De vlogger arriveerde bij de uitreiking niet zoals werd verwacht met rapper Ronnie Flex, met wie ze zegt tegenwoordig een relatie te hebben.

De Hashtag Awards werden voor de tweede maal uitgereikt tijdens een ceremonie in De Duif in Amsterdam. De winnaars worden gekozen door een professionele vakjury.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!