Excuses Forever 21 voor Black Panther model

19 december 2018 04:55

Modeketen Forever 21 heeft zich de woede op de hals gehaald van veel volgers, door een blond wit mannelijk model te laten poseren in hun Black Panther Wakanda Forever-kersttrui. Volgens velen is het ongepast om een blank persoon te laten adverteren voor een film die louter bestaat uit zwarte superhelden. Het bedrijf heeft zich de reacties aangetrokken en excuses gemaakt.

"Wij vieren alle superhelden met veel verschillende modellen en etnische achtergronden"

"Forever 21 neemt feedback van klanten heel serieus. Wij vieren alle superhelden met veel verschillende modellen en etnische achtergronden. Het spijt ons dan ook als de foto op welke manier dan ook verkeerd is overgekomen," aldus een woordvoerder van het modelabel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zelfde makers komen met vervolg op Black Panther

Een volger plaatste een screenshot van de inmiddels verwijderde foto online en schreef erbij: "Hebben jullie nou echt een kolonist in een Wakanda Forever trui neergezet?" Een ander vroeg zich af waarom niet gekozen is voor het zwarte mannelijke model, dat ook op de site van Forever 21 te zien is. "Oh nee, hij draagt alleen maar de kleding die in de uitverkoop is."

Black Panther was afgelopen jaar te zien in de bioscoop en werd een monstersucces. Acteurs die in de film meespeelden waren onder andere Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Forest Whitaker en Angela Bassett.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!